HISTORIEN

P||A WELDE

Min musikalske historie startet for alvor da jeg var 6 år, da lagde jeg min første komposisjon. 

Helt fra barnsben har jeg vært fascinert av lyder, toner og rytmikk.

Jeg lærte tidlig å spille piano, og hadde en stor og kreativ intensitet i øvingen (spilte Gubben Noa med tærne en gang) og mye glede av pianoet. Elsa Løvseth fra Kolvereid var min tålmodige, snille og dyktige privatlærer i 4 år. Hun lærte meg opp klassisk, men også innen ragtime og rytmisk spill, lot meg komponere, spille i kirken på kirkeorgel, på aldershjem og støttet meg personlig i alle år. 

Rytmikeren Paolo Vinaccia
Rytmikeren Paolo Vinaccia

Det personlige har så mye å si, og jeg husker fremdeles detaljer. Elsa har vært en stor inspirasjonskilde for meg i min rolle som musikklærer, slik mange andre også har inspirert meg - blant annet Paolo Vinaccia (en rytmiker uten sidestykke), Tim Foust og Avi Kaplan (som lærte meg å synge dypt),  Julius Charo Shutu (trommesjaman med verdens mest smittsomme humør), Anders Dalane (min pianoveileder ved Nord Universitet, en knakende dyktig improvisatør og musikklærer) for å nevne noen, og ikke minst alle de dyktige og spesielle elevene jeg har hatt siden jeg startet aktiv privatundervisning i 2007. De har gitt meg kunnskap, innsikt og ikke minst mye glede.

Jeg har komponert aktivt siden 2003. 

Jeg bruker nå Logic Pro, Finale til notasjon og har enkelt studioutstyr hjemme. 

Etter mange år med samling av instrumenter har jeg mange inspirerende instrumenter å spille på. 

Jeg har komponert alt fra en sinfonietta med joikesolo (fremført i Stormen Kulturhus i Bodø) til melodisk metalmusikk, viser på både norsk og svensk, skrevet låttekster til heavyrockbandet Armoda i Trondheim, komponert filmmusikk (min nye pasjon!), dataspillmusikk, popmusikk, dance, EDM, rock, opera, ambient, worldmusic, revymusikk, acapella, R&B og hip-hop. Jeg har skrevet en nynorsk versjon av "What Does The Fox Say", og flere låttekster på kjente melodier, også såkalt "party-musikk". Jeg har skrevet musikk til konfirmasjoner, deltatt som musikalsk ansvarlig på revy, dirigert barnekor, mannskor, korps og spilt/ akkompagnert i mange sammenhenger. 

Hvorfor har jeg så ikke gitt ut noe musikk? - fordi jeg elsker min frihet! Det lærte jeg av Robert Burås i Madrugada. En svært trivelig ung mann som er dypt savnet. Etterhvert kan det allikevel hende at jeg deler noe av musikken og sangen min sånn helt plutselig! 😄

Jeg gleder meg stort over å kunne dele kunnskapen videre, og bidra til at andre også kan nyte musikken og sangens store og evigvarende glede. Vil du bli med inn i min verden av musikk, rytmer, sang, dans og glede? - Kom da!

Pia 2 år
Pia 2 år

Historiske firmanavn: Preludia Productions Ltd., Preludia Ltd., Welde Kulturverksted, Pia Welde Sang- og Musikkundervisning, piawelde.com og Pizzicato (underenhet)

org.nr. 914512379


Innen helse har David De Clive- Lowe vært en stor inspirasjon, og han får æren for at jeg fremdeles lever og er lykkelig. Jeg har også lært mye av Berit Nordstrand før hun ble kjent, og latt meg inspirere mye av kunnskap fra kloke mennesker fra mange ulike land. Jentene mine har også betydd veldig mye for meg i min søken etter kunnskap, og det har vært viktig å ivareta dem best mulig til enhver tid. 

Å hjelpe andre har blitt en stor glede i livet.