HISTORIEN

P||A  WELDE

Min musikalske historie startet allerede som barn. Helt fra barnsben har jeg vært fascinert av lyder, toner og rytmikk. Jeg lærte tidlig å spille piano, og hadde en stor og kreativ intensitet i øvingen (spilte Gubben Noa med tærne en gang) og mye glede av pianoet. Elsa Løvseth fra Kolvereid var min tålmodige og svært dyktige og snille privatlærer i 4 år. Hun lærte meg opp klassisk, men også innen ragtime og rytmisk spill, lot meg komponere, spille i kirken på kirkeorgel, på aldershjem og støttet meg personlig i alle år. Elsa har vært en stor inspirasjonskilde for meg i min rolle som musikklærer, slik mange andre også har inspirert meg opp gjennom årene, blant annet min tidligere venn Paolo Vinaccia (en rytmiker uten sidestykke), Tim Foust (som lærte meg å synge dypt), Julius Charo Chutu (trommesjaman med verdens mest smittsomme godhumør), Anders Dalane (min pianoveileder ved Nord Universitet, en knakende dyktig improvisatør og musikklærer), og ikke minst alle de dyktige og spesielle elevene jeg har hatt siden jeg startet aktiv privatundervisning i  2007. De har gitt meg kunnskap, innsikt og ikke minst mye glede.

Jeg har komponert aktivt siden 2003. Jeg bruker nå Logic, Finale til notasjon og har enkelt studioutstyr hjemme. 

Etter mange år med samling av instrumenter har jeg mange inspirerende instrumenter å spille på. 

Jeg har komponert alt fra en sinfonietta med joikesolo (fremført i Stormen Kulturhus i Bodø) til melodisk metalmusikk, viser på både norsk og svensk, skrevet låttekster til et heavyrockband i Trondheim, komponert filmmusikk (min nye pasjon!), dataspillmusikk, popmusikk, dance, EDM, rock, opera, ambient, worldmusic, revymusikk, acapella og hip-hop. Jeg har skrevet en nynorsk versjon av "What Does The Fox Say", og flere låttekster på kjente melodier, også såkalt "party-musikk". Jeg har skrevet musikk til konfirmasjoner, deltatt som musikalsk ansvarlig på revy, dirigert barnekor, mannskor, korps og spilt/ akkompagnert i mange sammenhenger. 

Hvorfor har jeg så ikke gitt ut noe musikk? - fordi jeg elsker min frihet! Det lærte jeg av Robert Burås i Madrugada. -En svært trivelig ung mann som er dypt savnet. Etterhvert kan det allikevel hende at jeg deler noe av musikken og sangen min, men du vil aldri få se meg på turnè 😄

Jeg ser fram til å kunne dele kunnskapen videre, og bidra til at andre også kan nyte musikken og sangens store og evigvarende glede.